donderdag 5 februari 2015

World Nutella Day: Deze overheerlijke Macarons moet je proberen!

Nutella: het grote goud als kind zijnde, en je stoutste verleiding als je opgroeit en je je realiseert hoe slecht het eigenlijk voor je (en je lijn!) is. Maar eens per jaar mogen we onbezorgd genieten van onze grootste verleiding en dus alles uit de kast halen om er écht een feestje van te maken: op World Nutella Day. Ik hoor je denken: ''tell me when, tell me when!'', en het goede nieuws is: today is the day!

Wij hebben voor jou het (vinden wij) allerlekkerste Nutella recept uit de kast gehaald, maar eigenlijk is alles lekker met Nutella: van crêpes, tot koekjes, tot verse bruine boterhammen.. met de all famous hazelnootspread smaakt alles beter. Wat is jouw favo Nutella tussendoortje?





Wat heb je nodig? (voor ongeveer 36 macarons):

- 180 gram hazelnoot- of amandelmeel (te koop in de natuurwinkels, maar ook eenvoudig zelf te maken: maal de noten fijn in een keukenmachine tot het een meelachtige substantie heeft)
- 200 gram marsepein
- 30 gram (rauwe) cacao poeder
- 4 eieren (waarvan je alleen het eiwit nodig hebt). Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn
- 180 gram suiker
- 1/4e kopje water
- 1 Spuitzak (of plastic zakje) met een 1 cm opening
- Nutella (als vulling tussen de twee macaronhelften)

Bereidingswijze:
1. Doe het hazelnootmeel (of amandelmeel), de marsepein en de cacaopoeder samen in een grote schaal. Voeg het eiwit van twee eieren toe en mix het tot het verandert in een dik meel-mengsel. Het duurt een paar minuten maar je zult merken dat de kwaliteit van het deeg toeneemt naarmate je mixt.

2. Breng in een kleine sauspan de suiker en het water aan de kook.
Sla ondertussen in een vetvrije kom de overige twee eiwitten tot ze opgeklopt zijn. Als het suikermengsel in het pannetje kookt zijn de eiwitten in de kom tot sneeuwbergen geklopt (als het goed is) zo niet, klop dan nog even door totdat de eiwitten volledig stijf zijn en rechtop blijven staan.

3. Zet de mixer vervolgens op een medium snelheid en voeg langzaam het warme suikermengsel aan het opgeklopte eiwit toe tot alle siroop uit het pannetje gemengd is en je een dikke, fluffy meringue hebt.

4. Neem 1/3e van de meringue en voeg het samen met het chocoladedeeg met behulp van een mixer. Voeg vervolgens het overige meringue-mengsel in twee delen toe.

5. Als alles volledig gemengd is, doe het mengsel dan in een spuitzak met een opening van ongeveer 1 cm (je koopt een spuitzak in de kookwinkel, maar je kan het ook eenvoudig zelf maken door het mengsel in een plastic zakje te doen en een stukje van een hoekje af te knippen).

6. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak kleine rondjes (van ongeveer 2 cm doorsnede) op de bakplaat. Houd 2 cm ruimte tussen de rondjes en laat ze (indien de bakplaat vol ligt) 20 minuten staan op kamertemperatuur, zodat ze een beetje hard worden aan de buitenkant. Zet in de tussentijd de oven op 180 graden Celsius.
 
7. Bak de macarons in 11-12 minuten gaar.
 
8. Laat de macarons afkoelen en besmeer de binnenkant met een laagje Nutella, zodat de twee helften aan elkaar blijven plakken.

   Smullen maar!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten