woensdag 25 maart 2015

BeautyWednesday: De haartrend van 2015: Balayage!

Vergeet Ombre: Balayage is de trend voor komende zomer! Balayage is een techniek die het eerst werd ontdekt in 1970 en kent haar roots in Frankrijk. Het unieke aan deze techniek is dat het je haar dezelfde natuurlijke ‘sun-kissed look’ van vroeger geeft, toen je haren oplichtten door de zon.  In deze BeautyWednesday vertellen we je alles wat je moet weten over deze haartrend!

Gisele Bündchen, Jessica AlbaKloé Kardashian zijn al om, en wij begrijpen waarom!


 



Balayage is het Franse woord voor ‘vegen’ of ‘verven’ en is een manier van haarkleuring waarbij de uitgroei minder zichtbaar is en de overgangen in het haar zachter en geleidelijker zijn. In tegenstelling tot bij de Ombre-techniek wordt er bij de Balayage-techniek niet één kleur gebruikt maar worden er verschillende kleuren gebruikt die natuurlijk in elkaar overlopen, voor een 'all natural' effect.

Hoe wordt het toegepast?
Balayage wordt aan de oppervlakte toegepast op het haar in plaats van vanaf de haarwortels tot de punten. Het is een zogenaamde ‘free hand’ techniek omdat er geen folies worden toegepast om de highlights te creëren. Door een speciale techniek met 'vegen' wordt de verf op het haar aangebracht.

 




Hoe vaak moet je naar de kapper om het bij te houden?
Het fijne aan Balayage? Het groeit op een natuurlijke en mooie manier uit waardoor je vervolgafspraak bij de kapper niet zo nauw komt. Het enige wat je moet doen is je haar verzorgen zoals je normaal gesproken gekleurd haar verzorgt: gebruik beschermende shampoos en verzorgende conditioners, gebruik een heat protection vóór het stylen en gebruik regelmatig een voedend haarmasker!
 
Wat vind jij van deze Balayage stijl? Zou jij het willen proberen? Wij zijn benieuwd! Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel!
 
Happy Wednesday!

1 opmerking:

  1. Mag ik vragen waar jij dit hebt laten doen? Als jij degene bent op de foto hierboven..

    BeantwoordenVerwijderen