maandag 19 januari 2015

Blue Monday? Wij geven je 7 dingen waar wij vrouwen beter in zijn dan mannen, if that doesn't make us happy...


Blue Monday? 

Gezien de files vandaag op de snelweg door het winterweer oké, dan moeten we je gelijk geven, maar verder is de Blue Monday vooral een marketingterm waar je als CityFitWomen niet teveel waarde aan moet hechten. Het is een naam die bedacht is om de meest deprimerende dag van het jaar te beschrijven, maar laten we wel wezen: wat is er vandaag nou werkelijk zo anders dan elke andere maandag? Juist, niet zoveel.


Ben je wel enigszins bijgelovig óf heb je de standaard monday morning blues, dan hebben wij in ieder geval iets om je op te vrolijken: we hebben een (kleine) selectie gemaakt uit de vele dingen waar wij als vrouwen beter in zijn dan mannen, en deze voor je op een rijtje gezet! 

Heb je even?

Vrouwen hebben – voor het eerst sinds de geschiedenis- een hoger IQ dan mannen 
Onderzoeker James Flynn heeft IQ-testen afgenomen bij mannen en vrouwen over de hele wereld en kwam tot deze conclusie (iets wat wij natuurlijk allang wisten). Wetenschappers denken dat dit te maken heeft met het feit dat wij vrouwen tegenwoordig overal en altijd moeten multi-tasken: we hebben mannen, huisdieren, werk, sport 
én zijn meestal verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het gezinsleven indien er kinderen in het spel zijn. Psychologen kwamen tot de conclusie dat mannen langzamer en minder georganiseerd zijn als ze snel moeten schakelen tussen werkzaamheden of taken.




Vrouwen leren sneller
Een onderzoek van de universiteit van Columbia en Georgia toont aan dat dat komt doordat wij vrouwen een betere aanpak hebben als het gaat om onze mentale ontwikkeling. Bovendien zijn wij vrouwen alerter, flexibeler en georganiseerder, en zullen wij een taak dus eerder begrijpen dan onze mannelijke collega’s of collega-studenten.

Vrouwelijke bazinnen scoren op meerdere vlakken beter dan mannelijke bazen
Een studie uit de International Journal of Business Governance and Ethics heeft aangetoond dat vrouwen betere werkgevers zijn omdat ze eerlijker zijn, daadkrachtiger en beter in staat zijn om keuzes te maken die iedereen goed doen: van aandeelhouders tot personeel. Bovendien zijn bedrijven waar vrouwen aan de top zijn succesvoller dan men ruled companies!

Vrouwen vinden steeds vaker hun weg naar de top
Wist je dat er steeds meer vrouwen aan de top staan? Het 114e Amerikaanse congres zal dit jaar maar liefst 104 vrouwelijke wetgevers hebben, het grootste aantal vrouwen in de geschiedenis.

Vrouwen in de marketing- en commerciële sector verdienen meer dan mannen
Wij vrouwen in steeds meer sectoren gemiddeld meer verdienen dan mannen? In de marketingwereld verdienen topvrouwen gemiddeld $275.000 ten opzichte van $253.100 bij hun mannelijke collega’s (Oké, het is nog steeds een belachelijk hoog salaris, maar dat terzijde). 

Vrouwen hebben een sterker immuunsysteem en leven gezonder
Mannen hebben meer moeite met het maken van bewuste keuzes als het gaat om voeding. De diepvriespizza staat dan ook hoog op het lijstje van de (vrijgezelle) man, evenals bier, chips en tosti’s. Of dit ook de oorzaak is dat mannen een zwakker immuunsysteem hebben is niet bekend, maar het verklaart in ieder geval wel waarom mannen al bij een griepje moord en brand roepen, terwijl wij vrouwen zelfs de meest helse bevallingen doorstaan.

Vrouwen leven langer
In de wereldranglijst van mensen in de leeftijd boven de 100 is 85% vrouw, blijkt uit onderzoek van het New England Centenarian. In het algemeen leven vrouwen 5 tot 10 jaar langer dan mannen: lucky we!

Hey, en al zijn mannen beter in bepaalde (onbenullige) dingen (zoals inparkeren, voetballen…) dan wij vrouwen, dan is dat mede dankzij het feit dat ze opgevoed zijn door een sterke vrouw! Because behind every succesful man....






Geen opmerkingen:

Een reactie posten