donderdag 8 januari 2015

Het best bewaarde beauty geheim: een zijden kussensloop!

Zijde kent haar origine in China waar het al in 2600 voor Christus werd gewoven en verhandeld. Zijde wordt gewonnen uit zijderupsen (officiële naam: Bombix mori) die dunne draden en lijm afscheiden tijdens het spinnen van een cocon in het transformatieproces tot vlinder. Voordat de zijde wordt geweven worden de lijmstoffen uit de zijde gekookt, wat ook wel ‘ontbasten’ wordt genoemd. Chemisch gezien lijkt zijde sterk op wol maar in tegenstelling tot wol zijn zijdegaren glad en hebben ze geen geschubde structuur, waardoor zijde haar glans krijgt. 

Zijde wordt voor tal van doeleinden gebruikt zoals kleding, beddengoed, woontextiel, vulling voor beddengoed en sjaals. Maar wist je dat zijde ook gebruikt wordt om cosmetische redenen? Lisa Sips, Froukje de Both, Leontine Borsato en Kim Feenstra wel! Zij slapen elke nacht op een zijden kussensloop, en wij begrijpen waarom! Zijde is namelijk het wondermiddel voor een gezonde huid & mooi haar. De voordelen op een rijtje:




1. Zijde gaat slaaprimpels tegen
Iedereen kent ze wel, de rimpels die in je gezicht geprint staan als je uit bed komt. Wist je dat deze slaaprimpels tot definitieve rimpels kunnen leiden? En wist je ook dat de grootste oorzaak van deze slaaprimpels het slapen op een kussensloop van katoen is? Reden te meer om jouw kussensloop te vervangen voor a silky one! Zijde is zo glad dat je huid geen kans krijgt om slaaprimpels te ontwikkelen.

2. Het hydrateert je huid
In echte, natuurlijke zijde zitten de huideigen aminozuren waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het hydraterende eigenschappen heeft voor onze huid.  Zijde heeft bovendien een huid-eigen PH waarde waardoor het de huid tijdens de nacht kan hydrateren. Een droge huid leidt tot huidveroudering en daarom is het hydrateren van je gezicht belangrijk.

3. Het vermindert puistjes en onzuiverheden
De talgproductie van de huid wordt gereguleerd door de gladheid van zijde. Na 4-6 weken kun je al merken dat je een rustiger huidbeeld krijgt en puistjes, acne en onzuiverheden verminderen. Zijde wordt om deze reden vaak geadviseerd door dermatologen.

4. Het voorkomt gespleten haarpunten & vet haar
De genoemde aminozuren in zijde herstellen de elasticiteit van het haar, geven het glans en voorkomen gespleten haarpunten. De gladheid van zijde voorkomt het breken en slijten van het haar waardoor je haar de kans krijgt om te groeien zonder dat het afbreekt. Bovendien wordt de talgproductie van het haar gereguleerd door de gladheid van zijde, waardoor je haren minder snel vet worden.



5. Je haar blijft langer in model
Heb je vandaag je haar geföhnd en wil je dat het morgen ook nog in model zit? Slapen op zijde verlengt de levensduur van je haarstyling waardoor je de volgende ochtend minder tijd kwijt bent met het in model brengen van je haar!

We love beauty tips like these! Het kost geen tijd, je kan het slapend doen én iemand anders (de zijde) doet het werk! Een zijden kussensloop koop je bijvoorbeeld hier en kost €19,95.




1 opmerking:

  1. A wide choice of sports to wager on is a should, 메리트카지노 and we anticipate prime sports like soccer to have loads of wager varieties. If we spot good worth markets wherever, we wish to make sure you|ensure you|be sure to} can get your cash on. As punters, we wish to share the data that may help you improve as a bettor and make more revenue while sports betting on-line. Our goal is to share our data and break down the limitations to understanding sports betting on-line.

    BeantwoordenVerwijderen