maandag 26 januari 2015

Mindful Monday: Positief blijven als alles om je heen tegen lijkt te zitten: 5 tips!

Soms is het niet mogelijk om je omstandigheden direct te veranderen, hoe moeilijk de periode ook is die je doorstaat. Je kunt nu eenmaal niet van de ene op de andere dag van baan veranderen of een scheiding er door heen drukken, hoe graag we dat soms ook zouden willen. Ook heb je geen invloed op hoe anderen in jouw omgeving zich voelen en wat hun mood met jou doet. Na regen komt zonneschijn -or so they say- maar hoe kun je er in deze lastige situaties toch voor zorgen dat je positief blijft denken en vooruit kunt kijken tot deze happier times aanbreken?


Wij van CityFitWomen hebben onderzoek gedaan naar de redenen waarom we ons soms down of ongelukkig voelen en kwamen tot het antwoord na het lezen van een bekend onderzoek van de Amerikaanse psycholoog Albert Ellis. Ellis legt uit dat hoe mensen reageren op bepaalde gebeurtenissen grotendeels wordt bepaald door hun visie op de gebeurtenissen, niet de gebeurtenissen zelf.

Om gelukkiger te worden en positief te blijven in lastige situaties is het dus belangrijk om je perceptie en visie op gebeurtenissen te veranderen. We geven je 5 tips hoe jij dit voor elkaar kan krijgen!

1. Geef aan jezelf toe dat je niet gelukkig bent
De eerste stap in het proces is de bewustwording van wat je nu eigenlijk voelt en denkt. Je kunt nu eenmaal niets veranderen als je je niet bewust bent dat er iets veranderd moet worden. Stop dus met wensen dat dingen veranderen en wordt de baas over je eigen gedachten en de manier waarop je reageert op gebeurtenissen en mensen.

2. Realiseer je dat optimisme een keuze is die je maakt
Geen enkel mens wordt geboren met een positieve of een negatieve attitude. Het is iets wat je jezelf (onbewust) aanleert door de dingen die je meemaakt. Realiseer je dat er maar weinig situaties zijn die verschrikkelijk erg zijn, ook al lijkt het soms of dat elke situatie zo is. Probeer altijd drie tot vijf positieve punten uit elke challenging situation te halen en schrijf ze op zodat je ze kunt onthouden.

3. Gebruik positieve woorden
De manier waarop je praat en welke woorden je daarbij gebruikt hebben een grote invloed op je emotionele status en je attitude. Gebruik daarom gedurende de dag positieve woorden zoals: ‘’Ik heb de goede hoop dat..’’ en ‘’we vinden wel een oplossing…’’, je zult zien dat het werkt!

4. Omring je met vrienden met een positieve vibe
Probeer jezelf zoveel mogelijk te omringen met vrienden of vriendinnen die barsten van de energie. Observeer ze van een afstandje en let op de woorden die ze gebruiken wanneer ze tegen je praten over hoe hun dag bijvoorbeeld was. Je zult versteld staan van hoe simpel het is om te zien of ze een negatieve of een positieve invloed hebben op jouw gemoedstoestand. Jezelf omringen met gelukkige mensen maakt jezelf vaak ook een stuk gelukkiger!

5. Vind een life quote die veel betekend voor jou, en zeg hem elke dag hardop
Toegegeven, wij vonden het ook een beetje zweverig maar het helpt echt! Als je wakker wordt en je zegt tegen jezelf: ''Vandaag zal er iets moois gebeuren'', geeft je dat direct een positief en gelukkig gevoel wat je de hele dag met je meedraagt. Het is bewezen uit eeuwenoud maar ook wetenschappelijk onderzoek. Zoek een quote die bij jou past en die jou de kracht geeft om van elke dag een mooie dag te maken en je zal zien dat de zon voor jou ook snel weer zal gaan schijnen!

Fijne maandag!


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten