zaterdag 10 januari 2015

Weekend: tijd voor een lekkere & healthy bite!



Verantwoorde tussendoortjes saai? Hell no. Deze walnoot-vijgenrepen zijn niet alleen super lekker, ze zijn ook nog rauw, vegan, suikervrij en lactosevrij! De bereidingstijd is 10-15 minuten dus het past prima in een druk maar gezellig CityFitWomen weekend! Maak ze vandaag tussen je weekendactiviteiten door of doe vandaag de boodschappen en maak deze heerlijke healthy snacks morgen op jouw lazy sunday

Ander handig weetje? Je bewaart deze gezonde repen gewoon in de vriezer dus je kunt er zolang mee doen als jij zelf wil! (Ontdooi een stukje 15 minuten voor gebruik door het op een bordje buiten de koelkast op temperatuur te laten komen).


Benodigdheden voor de bodem:

- ½ kopje walnoten (rauw)
- ¼ kopje amandelen (ongebrand, ongezouten)
- 2 eetlepels geraspte kokos
- 2 eetlepels lijnzaad
- ½ kopje gedroogde vijgen
- ½ kopje medjool dadels (zonder pit)
- ½ eetlepel water
- ½ theelepel kaneel



Benodigdheden voor de vanille-kokos & cashew cream:
- ½ kopje cashewnoten (laat ze een nachtje in water staan voor het beste resultaat)
- ½ kopje kokosmelk (hou je niet van kokos? Vervang de kokosmelk dan door magere kwark)
- ½ kopje geraspte kokos
- 1 eetlepel maple- of agavesiroop
- ½ theelepel vanille (pasta of extract)
- verse vijgen ter decoratie



Bereidingswijze:
1. Voor de bodem: doe alle ingrediënten in een schaal en mix het tot het een geheel vormt dat aan elkaar blijft plakken als je het probeert vast te pakken met je vingers.

2. Vet een bakvorm in met een beetje kokosolie of boter (wij hebben een bakschaal van 10,5 bij 20,5 gebruikt, maar een andere afmeting is ook goed).

3. Doe het mengsel uit de schaal in de bakvorm en druk het voorzichtig aan met een spatula tot de gehele bodem egaal bedekt is.

4. Dek de bakvorm nu af en zet hem in de vriezer terwijl je verder gaat met het bereiden van de toplaag.

5. Voor de vanille-kokos crèmelaag: doe de cashewnoten in een blender of schaal en mix het voor een paar minuten.

6. Voeg -terwijl de mixer of blender nog aanstaat- langzaam de kokosmelk, maple siroop en vanille pasta toe.

7. Blijf mixen tot de inhoud een zacht en romig geheel wordt.

8. Voeg de geraspte kokos toe en mix het geheel nog een minuut.

9. Haal de walnoot&vijgen bodem uit de koelkast en bedek het met een laag kokos-cashew crème.

10. Zet het geheel nu (afgedekt) terug in de vriezer voor 2 uur. Snij 15 minuten voor consumptie een stukje af en laat het op kamertemperatuur komen buiten de vriezer.

11. Decoreer elk stukje voor het opdienen met verse vijgen (snij de vijgen met een scherp mes in mooie gelijke plakjes voor een extra mooi resultaat).




Enjoy!


Source recipe: pinterest.com

1 opmerking:

  1. Best eCOGRA Sportsbook Review & Welcome Bonus 2021 - CA
    Looking for an eCOGRA Sportsbook Bonus? At this eCOGRA 바카라 Sportsbook 1xbet korean review, we're talking about a variety of ECCOGRA deccasino sportsbook promotions. microtouch solo titanium

    BeantwoordenVerwijderen