(Red: Overnight oats is een havermout-ontbijtje dat je de avond van tevoren al kunt maken en de volgende dag (vaak koud) direct als ontbijtje kunt eten. Het is populair omdat het gezond & vooral gemakkelijk is!)
''Ik heb een fascinatie voor healthy foods en dan met name gezonde (verantwoorde) maar ook lekkere bakrecepten, en zo is een alternatief voor de volkoren boterham als ontbijt ook wel eens lekker! Zo kwam ik bij de 'Baked Oats' die ik vandaag aan jullie ga presenteren!
Deze variant ligt mij toch echt beter dan de populaire overnight oats: doe mij maar warme havermout!
Na wat inspiratie opgedaan te hebben op Pinterest, kwam ik op deze super lekkere 'gebakken variant' met kokos als extra touch''
Wat heb je nodig?
- 50 gram havermout
- 120 ml kokos yoghurt-drink of kokosmelk
- 1 banaan
- een handje geraspte kokos
- een theelepel (of naar smaak) kaneel
- evt. zoetstof (stevia of een beetje honing) naar wens
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht)
2. Vet een ovenbestendig schaaltje in met een klein beetje boter of kokosolie
3. Prak de banaan en meng het met de andere ingrediƫnten en doe het mengsel in het ovenbestendige schaaltje
4. Laat het mengsel even 10 minuten staan en laat het daarna gedurende 20 minuten gaar worden in de oven
5. Laat de 'Baked Oats' na deze 20 minuten nog even 4 minuten op de grillstand in de oven staan: zo krijg je nog een lekker krokant korstje!
6. Smullen maar!
Wij zijn fan van deze heerlijke Baked Oats van Ashley! Ga jij ze ook proberen? Morgen vertellen we je alles over havermout en waarom je het eigenlijk elke ochtend zou moeten eten! (Mocht je na het lezen van dit recept nog niet overtuigd zijn, hoewel dat vrijwel onmogelijk is als je het ons vraagt).
Happy monday!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten