zaterdag 7 februari 2015

HealthyBites: Een overheerlijke (skinny) pizza op basis van bloemkool!

Wie kent het niet.. Van die dagen dat je verlangt naar een pizza maar weet dat je het beter niet kunt doen. Wij van CityFitWomen wel.. Daar moest en zou een gezondere keuze voor komen! We vroegen gastblogger Ashley op zoek te gaan naar een gezond alternatief, en met succes! ''Na wat kookboeken en culinaire sites doorbladeren kwam ik uit op de 'cauliflower pizza crust' en dacht: dat klinkt goed! Deze zaterdag laat ik je zien hoe je deze healthy pizza maakt! Plus het versieren is ook nog eens een feest voor het hele gezin!''


Wat heb je nodig voor 1 pizza? - 1/2 grote bloemkool - 1 ei - 50 gram geraspte kaas naar keuze (let je op de lijn? kies dan een 30+ kaas, wil je variatie? Probeer eens geitenkaas ter afwisseling!) - een theelepel Oregano - Knoflook/knoflookpoeder - Zout/peper naar smaak
- 1 velletje bakpapier


Bereidingswijze:
De bodem:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden 2. Was de bloemkool en maal de roosjes tot kruim in een keukenmachine 3. Laat de bloemkoolkruim ongeveer 5 minuten in een hittebestendig schaaltje de magnetron garen (700 watt) 4. Haal de bloemkool uit de magnetron en laat het even afkoelen. Knijp het vocht eruit in een schone theedoek (dit vergt even wat tijd, het vocht moet er echt zoveel mogelijk uit zijn, anders krijg je een te 'natte' pizzabodem) 5. Meng vervolgens het bloemkoolkruim met het ei, de kaas en de kruiden 6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel in de vorm van een pizza terwijl je het goed aandrukt. (Zorg dat de randen niet te dun zijn) 7. Bak dit 'bloemkool pizzadeeg' ongeveer 20 minuten gaar en laat deze hierna goed afkoelen buiten de oven. Zet de oven nog niet uit! Je hebt hem straks nog nodig om de pizza met toppings te laten garen.
De finishing touch: 8. Maak je pizza af door het te beleggen met tomatensaus en allerlei lekkere (gezonde) toppings. Die van mij bestond uit tomaat, paprika, light geraspte kaas en pijnboompitten. Maar je kunt hem ook beleggen met tonijn, gesneden ui, courgette, olijven, kipfilet: en het fijne is: je kunt de ene helft beleggen met andere toppings dan de andere helft! 9. Bak de pizza vervolgens nog 10 minuten in de oven en klaar is je pizza!


Let's be honest: wat is er nou beter dan een pizza te kunnen eten die in een gezonde levensstijl past en je dus geen schuldgevoel geeft?
Bon appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten