Valentijnsdag: als je verliefd bent een heerlijke dag om samen met je lover leuke dingen te doen en voor de single CityFitWomen onder ons dé dag om met je best friends schaamteloos naar de meest genante love-movies te kijken!
Gastblogger Ashley heeft niet zoveel met deze 14e februari, maar heeft toch een heerlijke valentijnsbrownie voor jullie bedacht: en of je nou wel of niet van Valentines day houdt: you'll love this! En het fijne is, ze zijn ook nog eens lactose-, gluten- en guilt free!

Wie ga jij hiermee verrassen vandaag?
- 200 ml kokosolie
- 250 gr ontpitte dadels
- 100 gr geraspte
courgette
- 75 gr amandelmeel
- 75 gr cacaopoeder
- 2 eieren
- 75 gr walnoten
- 2 tl bakpoeder
- pure chocoladereep (ga het liefst voor zo puur mogelijk, wij kozen in dit recept voor 90% cacao)
2. Wanneer de dadels niet
zacht zijn, laat ze dan 20 minuutjes weken in water
3. Vet een ovenschaal (18x18cm)
in en bekleed hem met bakpapier
4. Smelt de kokosolie in een pannetje en meng het in een keukenmachine met de dadels, en eieren tot er een glad mengsel ontstaat
5. Giet dit mengsel over in een kom of schaaltje en voeg het amandelmeel, zeezout, cacao en bakpoeder toe en meng dit geheel goed voor 1-2 minuten.
6. Voeg vervolgens de (gehakte) walnoten en geraspte courgette toe en meng alles goed door elkaar
7. Giet het mengsel -wanneer dit goed
gemengd is- over in de ovenschaal en bak het op 30 minuten gaar in de oven
8. Haal je brownies na de 30 minuten uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen op een rooster.
9. Snijd voor het opdienen de brownie in gelijke stukken. Smelt de chocoladereep vervolgens au
bain-marie en giet het over de brownies
10. Tenslotte kun je de
brownie nog versieren met aardbeien, frambozen of net zoals wij met hartjes!
Zo eenvoudig kunnen gezonde (& lekkere!) desserts zijn. Dan rest je nu niets anders dan een overheerlijke verse cappuccino, koffie of kopje thee te zetten en zonder schuldgevoel (!) te genieten van deze Valentijnsbrownies!
Happy Valentinesday!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten