woensdag 18 maart 2015

BeautyWednesday: 5 tips voor natuurlijk mooie wimpers!

Make-up trends komen en gaan met de wisseling van de seizoenen, maar er is eigenlijk één ding dat altijd onveranderd blijft: mooie, verzorgde wimpers! Of het nu zomer is, herfst, winter of lente: je blik wordt opgefrist wanneer je mooie, volle wimpers hebt. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met exotische, volle wimpers a la Penélope Cruz, maar met deze 5 eenvoudige tips krijg ook jij mooi verzorgde wimpers en een onweerstaanbare oogopslag, zonder dure extensions of andere hulpmiddelen!




1. Eyelash curlers are your best friend
Hoewel we de voorkeur geven aan zo min mogelijk hulpmiddelen is er één hulpmiddel wat echt niet mag ontbreken op je wimperverlanglijstje: een goede wimperkruller. Een wimperkruller vormt je wimpers en zorgt daarmee voor een fris en open blik.
Hoe het werkt?
Zet de wimperkrultang tegen je ooglid aan en klem je wimpers tussen de tang. Knijp de tang 20-30 seconden stevig dicht en open hem daarna weer. Let er wel op dat je dit altijd doet vóór het aanbrengen van je mascara, om je wimpers zo min mogelijk te beschadigen!



2. Layer after Layer
In tegenstelling tot wat veel mensen denken krijg je geen mooie volle wimpers door in één keer een hele dikke laag mascara aan te brengen op je wimpers. Je krijgt dan vaak klontjes en je wimpers blijven aan elkaar plakken door de overtollige mascara. De truc is om juist weinig mascara aan te brengen, maar meerdere lagen aan te brengen!


3. Lash Comb
Ondanks dat je alle bovenstaande tips hebt opgevolgd kan het soms voorkomen dat je wimpers toch aan elkaar plakken of er klonten ontstaan. De beste manier om dit te voorkomen is door je wimpers direct na het aanbrengen van de mascara te kammen met een speciale ‘lash comb’. Doe dit na elke nieuwe laag mascara die je aanbrengt en je zal zien dat het effect heeft! Let op dat de ‘tanden’ van de kam van metaal zijn voor het beste resultaat.




4. Clean it up
Needless to say: je wimpers varen er het beste bij als je ze met respect behandelt. Zorg ervoor dat je je ogen altijd schoonmaakt voordat je naar bed gaat en koop producten die je ogen reinigen zonder ze teveel uit te drogen (ga het liefst voor producten zonder alcohol).
 

5. Treat them right
Net zoals je haren hebben ook je wimpers verzorging nodig. Er zijn speciale wimperconditioners op de markt, zoals die van Dior Diorshow Maximizer LashPlumping Serum of de speciale nachtverzorging van Fusion Beauty. Kost wat, maar dan heb je ook wat: natuurlijke wimpers zonder extensions of wimperstukjes!
 

 
 

Wat doe jij om mooie verzorgde wimpers te krijgen? En kies je liever voor puur natuur of voor bijvoorbeeld extensions? Wij zijn benieuwd! Laat het ons weten in een comment onder dit artikel! 

Happy Wednesday!

1 opmerking:

  1. It is indeed an amazing Make-up trends to share with my https://www.huffpost.com/archive/ca/entry/to-pay-or-not-to-pay-someone-to-write-my-essay-for-me_b_14793970 fellows. Some of them are great fan of creative & self care outlet.Thank you for sharing this post.

    BeantwoordenVerwijderen