Het is weer weekend! Dat betekent tijd voor een tussendoortje dat lekker & gezond is! In ons artikel van 27 januari hebben we je al laten zien dat kokos een echte superfood is, dus wat is er beter dan een tussendoortje op basis van kokos? Gastblogger Ashley laat je deze week zien hoe je met minder dan 5 ingrediënten heerlijke chocolade-kokosbollen maakt!
Benodigdheden:
- 3 eiwitten
- 150 gr kokosrasp
- Het sap van 1 sinaasappel
- 1 pure chocoladereep (liefst zo puur mogelijk)
- 2 bananen
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden
2. Maak een mengkom vetvrij met een beetje citroensap
3. Klop de eiwitten vervolgens stijf in de vetvrije kom
4. Pureer in een andere kom de bananen en meng de gepureerde bananen met de kokos
5. Hak de helft van de chocoladereep in kleine stukjes en voeg dit bij het kokosmengsel
6. Spatel nu heel voorzichtig de eiwitten door het kokosmengsel. Meng het niet verder dan nodig is.
7. Maak nu met een ijsschep mooie bollen op een bakpapiertje (Ik haalde er 12 bollen uit)
8. Bak de bollen in 20 minuten in de oven goudbruin
9. Wanneer de kokosbollen goed afgekoeld zijn kun je de andere helft van de chocoladereep au bain marie smelten en over de kokosbollen gieten.
Smullen maar!
after I am done with best paper writers that has pre occupied most of my activities I will get down to trying this recipe thanks for sharing such an amazing article
BeantwoordenVerwijderenDeze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderen