zaterdag 7 maart 2015

HealthyBites: American Pancakes in a healthy way!

American Pancakes. You Gotta Love ‘em. Wij in ieder geval wel! En we zijn niet de enige, wist je dat Amerikanen steevast ontbijten met pannekoeken? Hoewel we geen fan zijn van diëten en afslankboeken halen we graag onze inspiratie uit de boeken van bijvoorbeeld Gwyneth Paltrow & Rens Kroes. Op deze manier (& omdat gastblogger Ashley deze maand naar New York gaat) zijn wij op het idee gekomen om een gezondere variant van de bekende American Pancakes te maken. 

Je kunt ze als ontbijt eten of als tussendoortje bij de koffie of thee en het fijne is: je kunt ze garneren met toppings naar keuze!


Weet jij al wat je morgen op je lazy sunday gaat ontbijten? Verras je lief, huisgenootje of kids eens met deze healthy American pancakes! Lees snel verder voor het recept!




Ashley: ‘’Nog maar 2 weekjes en dan ben ik in New York. Ik kan niet wachten om daar tussen de wolkenkrabbers te lopen, te picknicken in Central Parc, te shoppen in SoHo, lekker te eten in de Chelsea Market, cheesecake te eten bij de Cheesecake Factory, te ontbijten met de enige echte American pancakes... En om in de stemming te komen heb ik de American Pancakes hier alvast gemaakt.

Eerlijk is eerlijk, ze zijn niet zo gezond als de andere HealthyBites die ik tot nu toe met jullie gedeeld heb op zaterdag omdat er boter in zit, maar ze zijn door de andere ingrediënten bijzonder voedzaam en daardoor dus gezonder dan de Amerikaanse variant! Enne niet te vergeten, ze zijn super lekker!’’.





Ingrediënten: (voor ongeveer 7 grote pancakes)
- 300 ml amandelmelk
- 225 gr speltbloem
- 30 gr boter of kokosolie
- 16 gr bakpoeder
- 2 eieren
- snufje zout
- naar smaak kaneel of vanillepoeder
- bosbessen, aardbeien of ander vers fruit ter garnering!


Bereidingswijze:
1. Smelt de boter in een pannetje totdat er een vloeibare massa ontstaat.
2. Voeg de boter samen met alle andere ingrediënten in een kom en roer het geheel goed door zodat alle klontjes opgelost zijn
2. Smelt een theelepel boter of kokosolie in de pan en schenk (afhankelijk van hoe groot je de pancakes wil) een hoeveelheid deeg in de pan. Hou er rekening mee dat de pancakes nog wat uitzetten tijdens het bakken.
3. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin en garneer ze daarna met verse bosbessen, aardbeien, notenpasta of andere gezonde toppings voor een gezond en stevig ontbijt!


Ashley heeft als topping kersen gebruikt en de heerlijke spread van Master Kitchens!





Wat is jouw favoriete topping op pancakes? We zijn benieuwd! Laat het ons weten in een reactie hieronder!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten