vrijdag 6 maart 2015

FitFriday: 5 tips om jezelf uit bed te krijgen voor je morning workout!


Wanneer je sport na een ‘fasting state’ (een periode waarin je minstens zes uur achter elkaar niets gegeten hebt) wordt de zogenaamde insuline-resistentie in je lichaam verbeterd. Dit betekent dat ons lichaam beter in staat is koolhydraten, proteïnen en vetten te verwerken door de calorieën die je eet efficiënter te benutten. Bovendien is er een directe toename in het menselijke groeihormoon waarneembaar, wat ons lichaam in staat stelt om sneller vet te verbranden en spieren op te bouwen.

Nu horen we je denken: ‘’Ik ga echt niet zes uur lang niets eten om deze voordelen te behalen tijdens mijn workout’’. We totally agree: wij zouden dat ook niet doen! Maar wist je dat je deze fasting state elke nacht bereikt als je slaapt? Dit maakt de ochtend de perfecte timing voor een workout om het meeste resultaat te bereiken!

Vindt jij het lastig om jezelf in de ochtend te motiveren? CityFitWomen geeft je vandaag 5 tips om de meest gehoorde excuses voorgoed uit je leven te bannen: Hello morning workout, Hello summer body!

 
1. Voorbereiding is key
Een veelgehoord excuus om niet in de ochtend te gaan sporten is vanwege tijdgebrek. Maar door de avond er voor alles vooruit te plannen hou je in de ochtend tijd over. Zorg dus dat je de avond ervoor een smoothie klaar maakt die je alleen nog maar uit de koelkast hoeft te halen, leg je flesje water en je sportkleding alvast klaar en ga op tijd slapen. Het is even wennen maar je zult merken dat je de hele dag meer energie hebt en je vrolijker wordt door de endorfine die je lichaam aanmaakt tijdens je morning workout!

 

2. Schrijf je in voor een les in de gym

Zorg ervoor dat het uit bed komen en jezelf aankleden voor je workout het lastigste onderdeel is van je workout. Door jezelf in te schrijven voor een les in de sportschool geef je indirect je planning uit handen en hoef je dus alleen nog maar op te komen dagen om een workout in gang te zetten. Hoe lastig het de eerste ochtenden ook is of hoe moe je je ook voelt: door op te dagen maak je de stap naar een gewoonte die –hoe vaker je gaat- steeds gemakkelijker wordt! Enne, nu je het lastigste onderdeel achter de rug hebt kun je meteen het meeste uit je workout halen!

3. Beat that little voice in your head
Wees sterker dan het stemmetje in je hoofd dat ’s ochtends altijd chagrijnig en lui is en je op geen enkele manier zal gaan supporten. Maak de afspraak met jezelf op de avond ervoor dat je de volgende ochtend gaat sporten of – nog beter- maak een afspraak met iemand anders die jou motiveert. Door het hardop uit te spreken, er geld voor te betalen (bijvoorbeeld als je niet op komt dagen) of een afspraak te maken met een sportmaatje zal je extra motivatie hebben om uit je bed te komen en te werken aan jouw summer body!




4. Slaap in je workout kleding

Je sportkleding zit sowieso al comfortabel en bovendien zou je de kleding toch gaan wassen na je workout, dus waarom zou je ze niet aantrekken voordat je naar bed gaat? Dit scheelt je tijd in de ochtend en vaak zijn deze tien minuten die je nodig hebt om jezelf klaar te maken voor een workout de cruciale minuten die het verschil maken tussen het wel en niet gaan sporten, dus trek ’s avonds alvast je yoga pants aan zodat je alleen nog maar uit je bed hoeft te springen ’s ochtends!


5. Ook een korte workout is een workout
Voel je jezelf te moe of futloos als je net wakker bent? Zorg dan dat je een kort maar krachtige workout doet. Als je met jezelf afspreekt dat je ten minste 15 minuten gaat sporten is het eenvoudiger om dat doel te bereiken en zul je zien dat je uiteindelijk zelfs langer blijft! (Want, je bent er nu toch!)



Sport jij wel eens in de ochtend? Of heb je elke ochtend überhaupt problemen om je bed uit te komen?


Happy Friday!
 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten