woensdag 4 maart 2015

BeautyWednesday: 5 tips tegen cellulitis!

Let’s face it: het is maart, en dat bekent dat de zomer alsmaar dichterbij komt. En zomer betekent tijd voor jurkjes, korte broekjes en bikini’s. Maar hoe zorg je er nou voor dat je tegen die tijd zelfverzekerd voor de dag kan komen en je cellulitis als sneeuw voor de zon verdwijnt?  En wat is cellulitis eigenlijk? CityFitwomen legt het je uit en geeft je tips & tricks om cellulitis te lijf te gaan op deze BeautyWednesday!

Ben jij al begonnen aan de voorbereidingen voor de zomer?

 
 

Celullite zijn vetcellen die zichtbaar zijn aan het huidoppervlak. Een vaak gehoord gezegde is dat cellulitis erfelijk bepaald zijn en dat zelfs topmodellen hiermee te maken hebben. Dit is dus deels waar: ieder mens heeft vetcellen en de grote van deze cellen bepalen in grote mate de zichtbaarheid. De grootte van deze vetcellen is deels erfelijk bepaald, maar je kan door onder andere gezond te eten en voldoende te bewegen zorgen dat deze vetcellen verkleind worden.

1. Cardio & krachttraining
Lichaamsbeweging houdt je huid mooi en soepel en voorkomt vetophopingen onder de huid. Cardio oefeningen zoals wandelen, fietsen en rennen dragen bij aan de bloedsomloop en zorgen op deze manier voor een snelle afvoer van afvalstoffen. Maar wist je dat juist krachttraining, en met name oefeningen met de focus op de core, billen en benen er voor zorgen dat afvalstoffen op de meest cruciale plekken (benen en billen) sneller worden afgevoerd? Combineer cardiotraining daarom altijd met krachttraining om cellulitis te lijf te gaan!


2. Hydrate your body
Voorkomen is beter dan genezen. Zorg dat je huid altijd goed gehydrateerd is: een gezonde vochthuishouding zorgt namelijk voor een optimale doorbloeding en ontgifting. Afvalstoffen krijgen zo niet de kans krijgen zich op te slaan in je lichaam waardoor cellulitis niet de kans heeft zich te ontwikkelen. Beperk je waterinname echter tot 2 liter per dag omdat een teveel aan vloeistoffen juist voor zwellingen kan zorgen onder de huidlaag, waardoor cellulitis juist meer zichtbaar wordt.
 

 

3. Eet gezond
Door producten te kiezen die rijk zijn aan lecithine worden de huidcellen hersteld en versterkt. Proteïnerijke voeding stimuleert en versterkt bovendien de productie van collageen in de huid waardoor cellulitis geen kans krijgt! Eet daarom eieren, magere melkproducten, appels, sojaproducten, spinazie, kipfilet, pinda’s en bloemkool om cellulitis te lijf te gaan! Mijd gefrituurde voeding en alcohol voor een gezonde en gladde huid!
4. Scrub je huid
Een scrubbehandeling stimuleert de bloedsomloop en de huid en verstevigt de huid. De celvernieuwing wordt bovendien gestimuleerd door dode huidcellen van de bovenste huidlaag te verwijderen waardoor vetophopingen verminderen en cellulitis naar verloop van tijd minder zichtbaar wordt.


Nog maar 3 maanden te gaan voor de zomer komt, ben jij al bezig met de voorbereidingen?












 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten