woensdag 18 februari 2015

BeautyWednesday: De voordelen van het slapen op een boekweit kussen!

Je hebt ongetwijfeld wel eens boekweit gegeten, of er op zijn minst van gehoord. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het geen graan maar een plant. De vruchten van deze plant – de boekweitkorrels- lijken echter veel op granen, waardoor ze vaak op dezelfde manier worden toegepast als granen, rijst, aardappelen en pasta.

Maar buiten het feit dat je boekweit kunt eten kent boekweit nog een toepassing: het is de perfecte vervanger van je traditionele hoofdkussen!  Waarom een boekweitkussen zo goed voor je is? We laten het je vandaag zien op deze BeautyWednesday!




1. Boekweit is luchtdoorlatend
Boekweitkorrels laten meer lucht door dan veren, dons of kunstmatige vulstoffen (zoals traagschuim) in kussens. We worden allemaal wel eens wakker op een warm kussen, met name in de zomerdagen, en weten hoe oncomfortabel dit kan aanvoelen. Hoe vaak je je kussen ook draait, het blijft simpelweg warm  en klam. Een boekweitkussen houdt deze warmte niet vast: de boekweitkorrels geven de lucht in het kussen de kans om te circuleren, waardoor je kussen de gehele nacht koel blijft. Ook mensen die last hebben van nachtzweten hebben hier dus baat bij!



2. Boekweit zorgt voor extra support
De boekweitkorrels passen zich precies aan aan de vorm van je nek en hoofd wat het een goede nachtrust bevordert. Met name mensen met nek-rug en schouderklachten hebben hier baat bij. De boekweitkorrels passen perfect in elkaar waardoor je kussen een vaste vorm aan kan nemen zonder dat de hoes om het kussen scheurt.

3. Boekweit is 100% natuurlijk
In een wereld waarin we ons steeds meer bewust worden van duurzaamheid en eerlijkheid neemt de behoefte aan natuurlijke producten toe. Voor de productie van boekweit worden maar weinig chemicaliƫn gebruikt en het is daarom een perfect alternatief voor de chemische materialen die vaak in kussens verwerkt worden.

4. Een boekweitkussen is een goede investering Beddenzaken adviseren je om een normaal kussen elke 2-3 jaar te vervangen voor een nieuwe. Een doorsnee kussen kost al gauw €100,- of meer waardoor de kosten hoog op kunnen lopen. Een goede kwaliteit boekweitkussen heeft een afmeting van 35 bij 50 cm, kost rond de €35,- en kan tot wel 15 jaar (!) gebruikt worden. Een boekweitkussen koop je o.a. hier.


Een goed kussen is essentieel voor een goede nachtrust. Als je er over nadenkt dat we ongeveer 1/3e van ons leven slapend doorbrengen is een goed kussen van groot belang. Wij zijn benieuwd of jij al ooit op een boekweitkussen geslapen hebt en zo ja wat jouw ervaringen hier mee zijn! Laat het ons weten in een comment hieronder!

 
 
 

Happy Wednesday!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten