zaterdag 21 februari 2015

HealthyBites: Chewy Chocolate Cookies!

We-all-love-chocolate: of het nu pure chocolade is met noten, melkchocolade met gedroogd fruit of een witte chocolade bonbon met slagroomvulling. Maar helaas zijn we niet allemaal gezegd met de goede genen van Doutzen of Nikki Plessen (heb jij de foto’s gezien 4 weken na hun zwangerschap?) en moeten we zorgen dat we onze chocolade inname beperken (sadly, but true).


Gastblogger Ashley kwam echter met de gouden oplossing: een gezonde variant op de minder gezonde chocoladekoekjes, met slechts 5 ingrediënten! Benieuwd hoe je ze maakt? Lees dan snel verder!


                                                You've got to try these!




‘’Op internet zijn allerlei varianten te vinden maar deze chocolade variant vind ik persoonlijk toch echt het lekkerste! De ingrediënten in de koekjes hebben de meeste van jullie misschien zelfs al in de keukenkastjes liggen én je hebt ze super snel gemaakt. Kortom, krijg je binnenkort visite of wil je je kinderen/neefjes/nichtjes/ vriendinnen iets verantwoord & lekkers voorschotelen... ga dan voor deze chewy chocolade koekjes!’’


Wat heb je nodig?
- 3 tl cacao
- 2 bananen
- 80 gr havermout
- 1 tl kaneel
- handje geraspte kokos

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 190 graden
2. Prak de bananen en meng ze met alle ingrediënten
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier
4. Vorm met een lepel 6 ronde koekjes (of, als je ze kleiner wil maken, kun je er 8 uit halen)
5. Bak de koekjes ongeveer 20 minuten in de oven en laat ze daarna buiten de oven op de bakplaat afkoelen





Ga jij ze proberen te maken? Laat ons weten wat jij er van vindt! We love them & gaan ze -as we speak- bij de thee verorberen!

Enjoy your weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten