woensdag 11 maart 2015

FitFriday: 5 Fitness Foods die je helpen om sneller jouw ideale lichaam te bereiken!

Het is weer FitFriday, dat bekent tijd voor tips&tricks op het gebied van Fitness. Vandaag duiken we in de wereld van Fitness Foods en zochten we uit welke voedingsmiddelen je uithoudingsvermogen en spierherstel bevorderen en spierpijn tegen gaan. Op deze manier ben je sneller hersteld voor je volgende training en kun je doelgericht naar jouw droomlichaam toe werken!

Er zijn tegenwoordig diverse poeders en pillen op de markt om dit te bewerkstelligen, maar deze zijn vaak duur en bevatten veel chemische toevoegingen. Wist je bovendien dat er in onze natuur echte wondermiddelen voorkomen die hetzelfde -en misschien zelfs beter- werken dan deze kunstmatige producten? 

Go find out for yourself wat deze 5 wondermiddelen uit moeder natuur voor je kunnen doen!






1. Bietensap voor een beter uithoudingsvermogen

Recentelijk onderzoek door een team van Engelse onderzoekers heeft in een steekproef onder atleten aangetoond dat het eten van rode bieten (of drinken van rode bietensap) effectiever is dan cafeïne als het gaat om het geven van een energieboost. De groep die bietensap te drinken kreeg voor de training had 16% meer uithoudingsvermogen dan de groep die een placebo toegediend kregen.


2. Kikkererwten om spiervermoeidheid te vertragen

Kikkererwten en poeders op basis van kikkererwten winnen steeds meer aan populariteit in de sportwereld. Kikkererwten zijn rijk aan aminozuren die de vermoeidheid in onze spieren kunnen vertragen. De Lysine in kikkererwten heeft bovendien een positief effect op de calciumopname wat bijdraagt aan het behouden van sterke botten. Een schep (pure) kikkererwtenpoedger bevat meer dan 25 gram pure proteinen (!) en is daardoor het perfecte alternatief op eiwitshaker voor veganisten.


3. Blauwe bessen tegen ontstekingen

Onderzoekers van de universiteit van Appalachian gaven in een onderzoek een groep atleten dagelijks 250 gram blauwe bessen te eten gedurende een periode van zes weken, waarvan 100 gram direct voor een training. Naast dat de blauwe bessen een ontstekingsremmende en herstellende effect hadden, nam het aantal ‘natural killer cells’ -witte bloedcellen die van groot belang zijn voor het tegengaan van ziektes- toe.



4. Watermeloen tegen spierpijn

Spaanse onderzoekers hebben ontdekt dat het eten van 0,5 kilo watermeloen (dit klinkt veel, maar watermeloen bestaat grotendeels uit water) een uur voor een training, spierpijn drastisch vermindert. De oorzaak van dit verschijnsel is de zogenaamde ‘Citrulline’, een natuurlijk stofje dat in watermeloen voorkomt en gelinkt wordt aan het verlagen van de bloeddruk. 


5. Waterkers om DNA-schade te beperken

Een recentelijk onderzoek in het Britse Journal of Nutrition toont aan dat waterkers de schade die tijdens een training wordt aangedaan aan het DNA, onschadelijk kan worden gemaakt. Waterkers stamt af van de mosterdplant en kan prima als basis voor salades worden gebruikt of als toevoeging aan smoothies!


Heb jij nog workout plannen voor dit weekend? Of heb je jouw wekelijkse portie lichaamsbeweging al gehad en ga je lekker relaxen? 

Enjoy your weekend!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten