woensdag 11 maart 2015

MindfulMonday: waarom je altijd meer eet als je een zielige film of actiefilm kijkt!

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die dramaseries of films zonder 'happy ending' kijken meer snacken tijdens het televiesiekijken dan mensen die naar een romantische film of comedie kijken. Deelnemers die naar de film Love Story keken (een tragische film) aten 28% meer popcorn dan de groep die naar Sweet Home Alabama keken (een feel good movie). 

Maar wat is hier de oorzaak van? En wat kan je doen om te voorkomen dat je teveel ongezonde snacks eet tijdens het kijken naar dit soort films?

CityFitWomen laat het je zien op deze MindfulMonday!


Popcorn please 
Onderzoekers van de Cornell Universiteit observeerden mensen in verschillende steekproeven terwijl ze naar verschillende soorten films keken. Het onderzoek - wat uitgevoerd werd in zeven verschillende steden in Amerika- toont aan dat mensen die zielige films te zien kregen tot wel 55% (!) meer popcorn aten vergeleken met de mensen die naar een comedie keken. 

Uit eerder onderzoek was al gebleken dat actiefilms mensen aanzetten tot sneller en meer eten omdat mensen waarschijnlijk mee-eten met het tempo van de film. Nu blijkt dat hier een tweede reden aan toegevoegd kan worden: verdrietige films dragen bij aan ‘emotional eating’, waarbij mensen hun verdriet compenseren door te eten.


Het voordeel in dit verhaal is dat dit emotionele eten ook geldt voor gezonde snacks! Het is dus een effectieve manier om meer groente en fruit toe te voegen aan je voedingsschema: het enige wat je er voor moet doen is je popcorn of nacho’s vervangen voor snoeptomaatjes of worteltjes en klaar is kees!


Wat is jouw favoriete snack tijdens het televisie kijken? En heb je jezelf er wel eens op betrapt dat je meer of sneller eet tijdens het kijken naar een bepaald soort film? Wij zijn benieuwd! Laat het ons weten in een berichtje onder dit artikel!


Happy Monday!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten