maandag 2 maart 2015

MindfulMonday: 5 signalen dat er iets mis is in je huidige relatie

Als je een fijne relatie hebt waarbij alles loopt zoals je altijd gehoopt had is het geweldig. Alles lijkt leuker nu je iemand in je leven hebt om alles mee te delen en je voelt je energiek en letterlijk en figuurlijk 'on top of the world'. Maar als je relatie even niet zo lekker loopt, en alles om je heen tegen lijkt te zitten, dan heeft dat ook invloed op alle dagelijkse dingen in je leven. Je voelt je sneller geïrriteerd, lusteloos en hebt weinig energie & zin om samen dingen te ondernemen. 



Gelukkig komen deze
ups & downs in elke relatie voor en geven de moeilijke momenten juist weer een extra geluksmomentje als het daarna weer goed gaat tussen jullie, maar hoe weet je of je weer een dergelijk 'down'-momentje hebt of dat het tijd wordt om serieus na te gaan denken over je relatie?





CityFitWomen zet vandaag 5 signalen op een rijtje die er op wijzen dat er wellicht meer aan de hand is om jullie relatie back on track te krijgen.



1. Jullie maken ruzie om alles
In elke relatie is het normaal om het af en toe niet met elkaar eens te zijn of een woordenwisseling te hebben. Maar als je om elk wissewasje een discussie aan moet gaan met je partner en deze discussies ook nog nergens toe leiden is het tijd om een serieus gesprek aan te gaan. Discussies kosten energie en als er steeds meer discussies ontstaan over onzinnige dingen kan dit er zelfs toe leiden dat dit jullie enige manier van 'normaal communiceren' wordt. Dus sit down, denk na hoe dit zover heeft kunnen komen en maak het bespreekbaar met je lover.

2. Je voelt je niet langer 'wij', maar 'ik & jij'
Als je je vaker alleen of in de steek gelaten voelt dan dat je het gevoel hebt dat je samen sterk staat is dat een seintje dat er iets niet goed is. Want was dat niet op de eerste plaats de reden dat je in plaats van jij - wij- wilde worden? Om het leven met iemand te delen die je leven verrijkt en je steunt door dik en dun? 

3. Jullie seksleven staat op een laag pitje
Door de komst van de boekenreeks (en nu de film) 'Fifty shades of grey' weet je ineens weer hoe spannend en leuk het de eerste weken of maanden met je lief was. Don't worry, elk love couple gaat door een bepaalde periode in hun relatie waarin hun seksleven minder spannend is dan het in het begin was en dat is compleet normaal: het is niet reëel om te denken dat je de rest van je leven elke dag fanatische seks zult hebben samen, want er komen momenten van (werk)stress en o.a. familieverplichtingen waar niemand aan ontkomt. Indien je echter ook buiten deze momenten om niet meer seksueel en emotioneel tot elkaar kan komen is het tijd om na te denken of er niet meer aan de hand is.

4. Je probeert conflicten te vermijden
Constant ruzie maken is funest voor je eigenwaarde en je relatie zoals je net al hebt kunnen lezen, maar altijd maar discussies uit de weg gaan om de lieve vrede te bewaren gaat jullie op de langere termijn ook niet helpen. Om met je partner op één level te blijven is het key om met elkaar te praten over de dingen die jullie belangrijk vinden in het leven. Als jullie telkens lastige onderwerpen uit de weg gaan, zoals bijvoorbeeld kinderen, de hypotheek of het feit dat een van de twee niet werkt, gaat dit op de langere termijn een probleem worden in jullie relatie. 

5. Je voelt je onzeker en bent (extreem) jaloers 
Een beetje jaloezie en onzekerheid is (zeker in het begin) compleet normaal en komt in elke relatie voor. Als je echter om elk klein ding boos of onzeker wordt -bijvoorbeeld als je partner nieuwe vrienden maakt, tijd doorbrengt met collega's of een berichtje krijgt van zijn ex- dan moet je je afvragen of er niet meer aan de hand is. Elke relatie heeft zo zijn moeilijke momenten en jullie zullen beiden van tijd tot tijd jaloers zijn om bepaalde redenen, maar in een gezonde relatie voelen jullie je beiden zeker van je zaak en is er dus geen reden om onzeker te zijn.



Herken je jezelf in één of meerdere van bovenstaande punten? Dan is het wellicht tijd om eens goed bij jezelf te raden te gaan of je dit nog wel wil. Schrijf op waar je ongelukkig over bent en maak het bespreekbaar. Komen jullie er samen niet uit? Couples therapy lijkt al snel overdreven of niet nodig, maar als je zeker weet dat jullie de rest van jullie leven samen door willen brengen en het jullie kan helpen om weer dichterbij elkaar te komen en happy te zijn, it could be worth the try!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten