woensdag 25 februari 2015

BeautyWednesday: 7 tips voor vol, gezond & sterk haar!

Al vanaf kleins af aan dromen we van de weelderige bos haar van Barbie. Helaas merkten we dat toen we ouder werden dit helemaal niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt. Gezond en sterk haar heeft goede verzorging en voeding nodig, zowel van binnen- als van buiten.

In ons artikel van 13 januari lieten we je al zien wat je kunt doen tegen (erfelijk bepaalde) haaruitval. Maar wat moet je nu precies doen om te voorkomen dat je haar(punten) breken? En welke voedingsmiddelen zijn er goed voor gezond en sterk haar?


We gingen voor je op onderzoek uit en presenteren je vandaag 7 tips voor gezond, sterk & vol haar! Barbie, eat your heart out!



 
1. Vermijd producten op chemische basis.
Screen je producten op chemicaliën als natriumlaurylsulfaat  en laureth sulfaat. Deze sulfieten reinigen je haar maar ontdoen het op deze manier ook van de natuurlijke oliën. Kies producten op natuurlijke basis om de schade aan je haar te beperken.


2. Massage, please!
Masseer je hoofdhuid elke ochtend en avond een minuut met je vingertoppen. Door je hoofdhuid te masseren wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor je gezonder en sterker haar krijgt!

3. Take care of your hair
Laat het regelmatig knippen en wees voorzichtig met je haar als het nat is. Wrijf niet te hard met een handdoek maar dep je haren droog. Kam ze vervolgens met een grote kam in plaats van een borstel om de klitten uit je haar te kammen en zet je föhn altijd op de laagste stand: hitte is namelijk funest voor je haar. Zerzorg je haardos tot slot elke week met een (natuurlijk) masker. In ons artikel van 27 januari lieten we je zien hoe je eenvoudig en snel een masker maakt van kokosolie: 100% natuurlijk en super gezond voor je haar!

4. Was je haar niet elke dag
Door je haar elke dag te wassen heeft je hoofdhuid niet de kans om de natuurlijke olien die het produceert te behouden en wordt je haar en hoofdhuid dus blootgesteld aan schade van buitenaf. Probeer je haren max 2-3 keer per week te wassen en als je echt last hebt van vet haar een droogshampoo te gebruiken.


5. Eet gezond
Door gezond te eten voedt je je haar van binnenuit. Met name ijzertekort speelt een grote rol in de gezondheid van je haren. Zorg daarom dat je voldoende rundvlees- lamsvlees, gevogelte, vis en groene bladgroenten zoals spinazie eet om er voor te zorgen dat je haren voldoende voedingsstoffen krijgen. Ook vitamine B is belangrijk voor gezond en sterk haar: so eat your nuts, veggies & fruits!

6. Mijd stress
Iedereen weet dat stress niet goed voor je is, maar wist je dat stress ook een bepalende factor is als het gaat om de gezondheid van je haar? Stressvolle situaties kunnen leiden tot dunner wordend haar of haaruitval. Onderzoek dus de oorzaak van jouw stress en probeer vaker te ontspannen. Een massage, saunabezoekje of gewoon een zondagmiddag met een goed boek op de bank doen vaak al wonderen!

7. Silk is the answer
Slapen op een zijden kussensloop is tot slot misschien wel de eenvoudigst te implementeren tip voor gezond, glanzend en sterk haar! In dit artikel lieten we je alle voordelen zien, heb jij er inmiddels al eentje aangeschaft?
 
 
Wij zijn benieuwd naar jouw haartype! Heb jij last van dunner wordend haar? Of heb je juist al een dikke bos haar? En zo ja, wat doe je daar dan voor? Laat het ons weten!

Happy Wednesday!
 

2 opmerkingen:

  1. het werkt ook tegen ontstekingen bv veroorzaakt door artrose of reuma dus steriele ontstekingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de tip Anita! Groetjes, CityFitWomen

    BeantwoordenVerwijderen